Η Αρχή Ανταγωνισμού, στην Ιταλία, επέβαλε πρόστιμο, στη Volkswagen

H Αρχή Ανταγωνισμού, στην Ιταλία, βρήκε ότι η εταιρία Volkswagen AG και ο Όμιλος Volkswagen Italia S.p.a., παραβίαζαν, από κοινού, τη νομοθεσία, για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και επέβαλε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι το ανώτατο, που προβλέπεται, από τη νομοθεσία.

Από το 2009, οι εταιρίες προωθούσαν, στην Ιταλία, αυτοκίνητα, με πετρελαιοκίνηση (με μηχανές, γνωστές ως ΕΑ189 EU5), τα οποία ήταν εξοπλισμένα, με μια συσκευή "απάτης", η οποίες στόχευαν τους ελέγχους εκπομπών ρύπων, μόνο κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών ελέγχων. Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές ρύπων οξειδίου του αζώτου φαινόταν πολύ χαμηλότερες, από τις συνήθεις εκπομπές, κατά τη διάρκεια κανονικών συνθηκών οδήγησης.

Περισσότερα...

Η Επίτροπος Δικαιοσύνης και Καταναλωτών συναντήθηκε με τις Ενώσεις καταναλωτών για την υπόθεση VW

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, η Επίτροπος Δικαιοσύνης και Καταναλωτών, κ. Vera Jourovam συναντήθηκε με τις Ευρωπαϊκές Ενώσεις Καταναλωτών, για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen. 

Περισσότερα...

Σκάνδαλο Volkswagen

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, στους κ.κ Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και Αντώνιο Παπαδεράκη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, την παρακάτω επιστολή:

Περισσότερα...

Σκάνδαλο Volkswagen: «Παραμύθι» η διόρθωση της συσκευής «απάτης»

Οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του ομίλου VW έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν, από την εταιρία. Η Ένωση Καταναλωτών Altroconsumo, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC), έλεγξε τις εκπομπές NOx,  σε ένα αυτοκίνητο Audi Q5, πριν την αφαίρεση της συσκευής «απάτης» και μετά από την αφαίρεση. Ο έλεγχος έδειξε ότι οι εκπομπές NOx ήταν 25% υψηλότερες, αφού αφαιρέθηκε η συσκευή «απάτης», από το αυτοκίνητο.

Περισσότερα...

Ανακοινώθηκε η συμφωνία της VolksWagen στις Η.Π.Α

Ένα Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε στις 28 Ιουνίου 2016, τη συμφωνία, που έκανε η VolksWagen, για να αποζημιώσει τους καταναλωτές, στις Η.Π.Α. Η συμφωνία περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

Η VolksWagen εξακολουθεί να περιφρονεί του καταναλωτές στην Ε.Ε.

Στις 28 Ιουνίου 2016, έληξε η προθεσμία, που είχε δοθεί, στον Όμιλο VolksWagen,  ώστε να καταλήξει σε συμφωνία, με τους Ρυθμιστές των Η.Π.Α. και τους καταναλωτές. Η συμφωνία αφορά τα μέτρα για την αποζημίωση των καταναλωτών, για τις ζημίες, που υπέστησαν, από τη χρήση των συσκευών "απάτης", που παραπλανούσε τα συστήματα ελέγχου εκπομπών ρύπων. Αναμένεται ότι το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο θα επικυρώσει μια συμφωνία, που θα περιλαμβάνει την αποζημίωση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, στις Η.Π.Α., μέχρι το ποσό των 10.000 δολαρίων, την επαναγορά από την εταιρία των αυτοκινήτων, που επηρεάστηκαν, από αυτές τις συσκευές και ένα πρόστιμο, για την κατασκευάστρια εταιρία.

Περισσότερα...