Ευρωπαϊκή Ημέρα Καταναλωτών 2016

Ένα σύντομο βίντεο  που τονίζει τα κύρια θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διορργάνωσε η EESC - European Economic and Social Committee για την Ευρωπαϊκή Ημέρα του Καταναλωτή το 2016

Η Ευρωπαική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή δουλεύει για εμάς!

Ραδιόφωνο στο Ευρωκοινοβούλιο για την προσφυγική κρίση

Ραδιόφωνο στο Ευρωκοινοβούλιο, μαζί με τους Ευρωβουλευτές κ. Παπαδημούλη, κ. Κύρτσο, κ. Κύρκο, κ. Καιλή, κ. Σακοράφα και το δημοσιογράφο κ. Σαμουηλίδη, συζητάμε για την προσφυγική κρίση και τη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ

Μανιφέστο καταναλωτών για τις Ευρωεκλογές

Τα τελευταία 5 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε αρκετές Οδηγίες και Κανονισμούς, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των καταναλωτών. Αρκετοί από τους νόμους, που υιοθετήθηκαν, από το Ευρωκοινοβούλιο, θα αποφέρουν απτά οφέλη, στους καταναλωτές:
  • Η Οδηγία για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών, όταν κάνουν αγορές, μέσω διαδικτύου, θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία, στους καταναλωτές, αν και η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ήταν και τόσο «φιλική» για τους καταναλωτές.

Περισσότερα...

Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

gr-logo.gif
Η Ελλάδα ανέλαβε επίσημα στις 8 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα την εξάμηνη εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Η Ελλάδα, στο πλαίσιο της ανάληψης της πέμπτης κατά σειρά Προεδρίας επέλεξε το λογότυπο «Ευρώπη: η κοινή μας αναζήτηση». Το πρόγραμμα εστιάζεται σε τέσσερις βασικούς τομείς: ανάπτυξη, θέσεις απασχόλησης και συνοχή, περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, μετανάστευση, σύνορα και κινητικότητα και θαλάσσια πολιτική.
 
Ενημερωθείτε για τους στόχους και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας από την επίσημη ιστοσελίδα www.gr2014.eu και από τον επίσημο λογαριασμό της Προεδρίας στο twitter.  

Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.) είναι συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ιδρύθηκε το 1957. Η Ε.Ο.Κ.Ε. παρέχει εμπειρογνωμοσύνη, στα μεγάλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εκδίδοντας «γνωμοδοτήσεις», σχετικά με την προτεινόμενη κοινοτική νομοθεσία. Η Ε.Ο.Κ.Ε. εκδίδει, επίσης, «γνωμοδοτήσεις πρωτοβουλίας», για θέματα, που θεωρεί ότι χρήζουν εξέτασης. Ένα από τα κύρια καθήκοντα της Ε.Ο.Κ.Ε. είναι να λειτουργεί, ως «γέφυρα», μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και της «κοινωνίας των πολιτών». Η Ε.Ο.Κ.Ε. συμβάλλει, στην ενίσχυση του ρόλου των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, μέσω του «διαρθρωμένου διαλόγου», με τις ομάδες αυτές, στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες.

Περισσότερα...