Λίστα διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Λίστα διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 

Περισσότερα...

Χρήσιμες οδηγίες προς τους καταναλωτές για την πώληση αντικειμένων από πολύτιμα μέταλλα

Όσοι θελήσουμε να πουλήσουμε κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα, από πολύτιμα μέταλλα, πρέπει να ακολουθήσουμε, πριν προβούμε σε συναλλαγή, τα ακόλουθα βήματα:

Περισσότερα...

Έργα και Ημέρες Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ΙΙ

Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008, και ώρα 12:15 περίπου, η Γενική Γραμματέας του ΚΕ.Π.ΚΑ., κ. Ε. Κεκελέκη, πήγε στο σούπερ μάρκετ Καρφουρ Μαρινόπουλος Α.Ε., Πυλαία. Αγόρασε ένα μαγιό γυναικείο. Το καρτελάκι, στο ράφι, έγραφε τιμή 12,90 ευρώ και εάν είχες την κάρτα Carrefour η τιμή μειωνόταν στα 9,03 ευρώ. Στο ταμείο, στις 12:58, το μαγιό χρεώθηκε 18,90 ευρώ. Διαμαρτυρήθηκε, έντονα, στο ταμείο και ζήτησε τον υπεύθυνο του καταστήματος. Πλήρωσε το μαγιώ και πήρε απόδειξη. Πήγε, ξανά, στο ράφι, με τα μαγιό, για να σιγουρευτεί ότι δεν έκανε λάθος. Κάποια υπάλληλος, εκείνη τη στιγμή, προσπαθούσε να αφαιρέσει το καρτελάκι, από το ράφι. Την απέτρεψε, φωνάζοντας και καταγγέλλοντας το γεγονός.

Περισσότερα...

Έργα και Ημέρες Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Ι

Στον απολογισμό του ΚΕ.Π.ΚΑ., για το 2008 και το 2009, κάναμε εκτενή αναφορά, στα προβλήματα συνεργασίας, που αντιμετωπίζουμε, με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και τα οποία έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη μας, στους μηχανισμούς ελέγχου της Νομαρχίας.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2008, στείλαμε προειδοποιητική επιστολή, στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης, με την οποία του ζητούσαμε εξηγήσεις, για τη μη επιβολή προστίμων, από βεβαιωμένες καταγγελίες και για την άρνησή του να ανακοινώσει τα ονόματα των επιχειρήσεων, που έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Περισσότερα...

Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

tr_055.jpgΈπειτα από ερώτημά μας, προς το Δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο προκλήθηκε, από παράπονα καταναλωτών, για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας, λάβαμε από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Θεόδωρο Αθανάσαρο, την παρακάτω επιστολή. Δημοσιεύουμε την επιστολή, ώστε να γνωρίζουμε όλοι τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και να μπορούμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

"Η Δημοτική Αστυνομία εφαρμόζει το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος, όπου επιβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 103 του Κ.Ο.Κ. Τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα επιβάλλονται παράλληλα και ανεξάρτητα από τις ποινικές ή άλλες κυρώσεις που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις. Η παραπάνω αρμοδιότητα ανατέθηκε στη Δημοτική Αστυνομία σύμφωνα με το Νόμο 3274/2004, άρθρο 35, παράγραφος 12.ίν σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι: "Στη Δημοτική Αστυνομία ανατίθεται η αρμοδιότητα της επιβολής των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Νόμου 2696/1999 για την παράνομη στάθμευση των οχημάτων."

Περισσότερα...

Ακατάλληλο νερό στη Χαλκιδική… συνέχεια

ho_082.jpgΤον Αύγουστο του 2006, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., δεχτήκαμε ερωτήματα καταναλωτών – μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ., που αφορούσαν την καταλληλότητα του νερού, που διατίθεται, από ιδιωτικές εταιρίες παροχής νερού, σε περιοχές του Δήμου Καλλικράτειας. Οι καταναλωτές εξέφραζαν φόβους ότι το νερό ήταν ακατάλληλο, για ανθρώπινη χρήση.

Περισσότερα...