Φαγητό το καλοκαίρι

fo_158.jpgΕίτε, τρώμε, σε εστιατόρια, ή ταβερνάκια, είτε αγοράζουμε παγωτά ή αναψυκτικά, είτε τρώμε φαγητά, που έχουμε φέρει, μαζί μας, από το σπίτι, στην αμμουδιά, ή στο βουνό, πρέπει να ξέρουμε τι να προσέξουμε. Οι παρακάτω συμβουλές ισχύουν, για όλες τις εποχές, αλλά, το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι πιο σημαντικό να τις ακολουθούμε:

Περισσότερα...

Διακοπές και Διαμονή

se_021.jpgΤα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα κατατάσσονται, σε αστέρια 5*****(κατηγορίας ΑΑ), 4****(κατηγορίας Α), 3***(κατηγορίας Β), 2**, 1*, με βάση κριτήρια, που καθορίζονται, από τον Ε.Ο.Τ.

Περισσότερα...

Mακροχρόνια "πακέτα διακοπών"

se_035.jpgΜεσημέρι, μήνας Ιούνιος και ο υδράργυρος έχει "χτυπήσει κόκκινο". Μόλις έχουμε γυρίσει σπίτι, από μια εξαντλητική μέρα, στη δουλειά μας και ονειρευόμαστε καλοκαιρινές αποδράσεις. Το τηλέφωνο χτυπάει και μια ευγενική φωνή μας ενημερώνει: "Κερδίσατε ένα ταξίδι, σε μαγευτικό προορισμό, προσφορά, μόνο, για σήμερα και μόνο για εσάς.

Περισσότερα...

Οργανωμένα ταξίδια

se_033.jpgΠολλοί Καταναλωτές επιλέγουν τα "πακέτα διακοπών", που προσφέρουν τα γραφεία τουρισμού, για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους. Θα πρέπει, συνεπώς, να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και ποιες δυνατότητες προστασίας τους παρέχει η νομοθεσία.

Περισσότερα...

Ταξιδιωτική ασφάλιση

se_028.jpgΠολλές πιστωτικές κάρτες παρέχουν καλύψεις στους κατόχους της που μπορούν να φανούν χρήσιμες, σε περίπτωση ατυχημάτων, κλοπής, καθυστέρησης κλπ., με την προϋπόθεση να έχετε πληρώσει τα έξοδα μετάβασης ή διαμονής με την πιστωτική σας κάρτα.

Περισσότερα...

Εστιατόρια - κέντρα διασκέδασης

fo_162.jpgΟι τιμές στα εστιατόρια είναι ελεύθερες, οι καταστηματάρχες όμως πρέπει να εκδίδουν τιμοκαταλόγους, στους οποίους να αναγράφονται οι τιμές για κάθε είδος, μαζί με τις προσαυξήσεις. Δεν επιτρέπεται η υποχρεωτική κατανάλωση κατ' άτομο, όπως και η πρόσθεση μη προβλεπόμενων επιβαρύνσεων στην τελική τιμή. Τα εστιατόρια υποχρεούνται να εκδίδουν θεωρημένες αποδείξεις.

Περισσότερα...