Παιδικά Καθίσματα Ασφαλείας

tr_178.jpgΗ χρησιμοποίηση στο αυτοκίνητο, ενός ασφαλούς παιδικού καθίσματος, με σωστό τρόπο, έχει μεγάλη σημασία. Ένα ασφαλές παιδικό κάθισμα, ίσως, να μην προστατεύσει το παιδί μας, σε μια σύγκρουση, εάν δεν έχει τοποθετηθεί, σωστά, στο όχημά μας.

Το κεφάλι ενός παιδιού είναι, αναλογικά, μεγαλύτερο σε σχέση με το σώμα του, αν συγκριθεί με τις αναλογίες ενός ενηλίκου. Η σπονδυλική στήλη ενός παιδιού είναι, επίσης, πολύ εύθραυστη και, επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει σωστή υποστήριξη, σε όλο το μήκος της πλάτης και του λαιμού του, στην περίπτωση μιας μετωπικής σύγκρουσης. Το παιδικό κάθισμα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία, αν έχει την πλάτη του στο μπροστινό μέρος του καθίσματος (αν τοποθετείται ανάποδα στο κάθισμα). Κάποια καθίσματα αυτού του είδους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για παιδιά, μέχρι 3 ετών.

Περισσότερα...

Χρειάζονται αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας για τις πίσω θέσεις των αυτοκινήτων

tr_103.jpgΤα πίσω καθίσματα των αυτοκινήτων χρειάζεται να βελτιωθούν, για να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των επιβατών, σύμφωνα με συστάσεις που έκανε η ANEC (Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την συνεργασία των Εκπροσώπων των Καταναλωτών σε θέματα τυποποίησης), όταν δημοσίευσε τα αποτελέσματα των "crash-test" που διεξήγαγε. Οι δοκιμές δείχνουν ότι τα πίσω καθίσματα των αυτοκινήτων είναι, σπάνια, αρκετά δυνατά ή ανθεκτικά, ώστε να αντέχουν πλήρως την πίεση από τις αποσκευές, που τοποθετούνται στο πορτ-παγκαζ ενός αυτοκινήτου και οι οποίες "πετάγονται" μπροστά, όταν το όχημα εμπλέκεται σε μια μετωπική σύγκρουση.

Περισσότερα...

Αυτοκίνητο: Πως μπορούμε να το προστατεύσουμε

tr_138.jpgΑν κάνουμε μια έρευνα ανάμεσα στους συγγενείς και στους φίλους μας, θα ανακαλύψουμε ότι ελάχιστοι είναι αυτοί, που δεν έζησαν κάποια εμπειρία είτε κλοπής, είτε διάρρηξης του αυτοκινήτου τους. Και επειδή τα κρούσματα, συνεχώς, αυξάνονται, ας δούμε κάποιους απλούς τρόπους, τους οποίους, αν εφαρμόσουμε, μπορούμε να αποφύγουμε την κλοπή του αυτοκινήτου μας:

Περισσότερα...

Κυκλοφοριακή αγωγή. Μέρος Α

tr_063.jpgΟ ήλιος έριχνε τις τελευταίες του αχτίδες, ένα γλυκό χειμωνιάτικο απόγευμα, καλώντας μας για ένα περίπατο στην πόλη. Η διάθεση , που έδειξε ο μικρός μου γιος να έλθει μαζί, ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη. Ήθελε βέβαια και το ποδήλατο του.

Περισσότερα...

Κυκλοφοριακή αγωγή. Μέρος Β

tr_177.jpgΗ ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο ήταν βαριά, σε αντίθεση με το γλυκό χειμωνιάτικο απόγευμα. Δεν μπορούσα να προσδιορίσω την αιτία. Ήταν οι κλήσεις και οι παρατηρήσεις του τροχονόμου ή ερωτήματα του γιου μου, που έπρεπε να απαντηθούν.

Περισσότερα...

Οδικά Ατυχήματα, Ένα Τρίγωνο

tr_051.jpgΜία προσέγγιση στο μεγάλο ζήτημα των ατυχημάτων στους δρόμους θα μπορούσε να είναι η παράθεση αριθμών και το συμπέρασμα της αρνητικής πρωτιάς της χώρας μας, που βγαίνει αβίαστα. Μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν απλουστευτική και δεν θα έθετε το θέμα απ' όλες του τις πλευρές, με πρωταρχικούς στόχους τον επιμερισμό των ευθυνών και την μείωση των ατυχημάτων.

Περισσότερα...