Πώληση αεροπορικών εισιτηρίων, μέσω ισοτόπων

tr_031.jpgΑπό το Σεπτέμβριο του 2007, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα, σε 137 ιστοτόπους αεροπορικών εταιριών, για να διαπιστώσει εάν τηρούν τη νομοθεσία, για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, στις πωλήσεις εισιτηρίων on-line. Σκοπός της Ε.Ε. ήταν η καταπολέμηση της παραπλανητικής διαφήμισης και των αθέμιτων πρακτικών πώλησης.

Περισσότερα...

Ταξιδεύοντας με λεωφορείο

tr_059.jpgΑν επιλέξουμε να ταξιδέψουμε, με λεωφορείο, μπορούμε να ταξιδέψουμε, είτε με λεωφορεία του Ο.Σ.Ε., είτε με λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Και στις δυο περιπτώσεις, έχουμε κάποια δικαιώματα:

Περισσότερα...

Λήψη αυστηρών μέτρων από την Ε.Ε. κατά παραπλανητικών ιστοχώρων πώλησης αεροπορικών

tr_013.jpgΗ αρμόδια, για θέματα καταναλωτή, Επίτροπος της Ε.Ε., κ. Meglena Kuneva, ανακοίνωσε, στα τέλη του 2007, τα αποτελέσματα μιας πανευρωπαϊκής έρευνας, στην οποία συμμετείχαν οι εθνικές αρχές 15 κρατών της Ε.Ε. καθώς και της Νορβηγίας. Η έρευνα αφορούσε παραπλανητικές διαφημίσεις και αθέμιτες πρακτικές, που εφαρμόζουν ορισμένοι ιστοχώροι πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων.

Περισσότερα...

Ταξιδεύοντας με ΚΤΕΛ: Tις αποσκευές και τα μάτια και τα μάτια σας

tr_035.jpg"Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2007 και ώρα 07:45 ξεκίνησε το ταξίδι μου με λεωφορείο των ΚΤΕΛ από νησί του Ιονίου για Θεσσαλονίκη. Ύστερα από πολλές στάσεις, κατά την άφιξή μου στη Θεσσαλονίκη διαπίστωσα ότι έλλειπαν οι αποσκευές μου. Μια βαλίτσα κόκκινου χρώματος μέτριου μεγέθους.

Περισσότερα...

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα-Ευρώπη

tr_043.jpgΈνα ταξίδι στην Ευρώπη, είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε μαγευτικά τοπία, να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα, να επισκεφθούμε τις πόλεις και την περιφέρεια κάθε χώρας, να γνωρίσουμε τον πολιτισμό των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλές φορές, όταν ταξιδεύουμε, για διακοπές, αποφασίζουμε να νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο, για να μπορούμε να πάμε, όπου θέλουμε και όποτε θέλουμε! Γνωρίζουμε, όμως, τι πρέπει να προσέχουμε, όταν νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο;

Περισσότερα...

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα-Ελλάδα

tr_176.jpgΤα καταστήματα που ενοικιάζουν αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν επίσης το ειδικό σήμα του ΕΟΤ. Οι τιμές ενοικίασης είναι ελεύθερες και σε αυτές δεν περιλαμβάνεται το κόστος της βενζίνης, το οποίο καταβάλει ο ενοικιαστής. Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα πρέπει να είναι ασφαλισμένα, άλλως ο οδηγός ευθύνεται και προσωπικά, σε περίπτωση ατυχήματος.

Περισσότερα...