Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ΕΜΠΑΙΖΕΙ τους Έλληνες Καταναλωτές!!!

fo_021.jpgΑπό το Σεπτέμβριο του 2007, το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών αγωνιζόταν να πείσει το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να αλλάξουν τα κείμενα και τις φωτογραφίες στις σελίδες 124-128 του βιβλίου Βιολογίας Γ' Γυμνασίου (έκδοση Α' 2007), που αναφέρονται στους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (τα γνωστά μας μεταλλαγμένα).

Περισσότερα...

Γενετικά Τροποποιήμενα Τρόφιμα - Γενετικά Κατασκευασμένα-Τα βασικά

fo_131.jpgΈχει σχέση η συζήτηση για τα γενετικά τροποποιημένα (ΓΤ) τρόφιμα με την ασθένεια των τρελών αγελάδων και τις διοξίνες;
Όχι άμεσα. Αλλά έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ρυθμιστικές διαδικασίες και έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις των καταναλωτών για εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης.

Περισσότερα...

Γονιδιακά Τρόφιμα: Επιστήμη ή Παραφροσύνη

fo_157.jpgΟι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες αναπτύσσονται από μία επαναστατική τεχνολογία σπόρων που έχει υιοθετηθεί από τους γεωργούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αργεντινή και αλλού. Δέκα χρόνια πριν, δεν αναπτύσσονταν εμπορικά τροποποιημένες καλλιέργειες και δεν υπήρχαν καθόλου γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Σήμερα τα ΓΤ συστατικά χρησιμοποιούνται στις ζωοτροφές και στα τρόφιμα που εμπορεύονται, επεξεργάζονται, παράγονται μαζικά, πωλούνται και καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο.

Περισσότερα...

Το GE or not to GE? Υπερ ή κατά της Γενετικής Μηχανικής (ΓΜ);

fo_159.jpgΟι ΓΤ καλλιέργειες που ανθίστανται στα παράσιτα και δίνουν μεγαλύτερες σοδειές θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερη τροφή για την διατροφή του πληθυσμού παγκοσμίως.

Τα φυτά θα μπορούσαν να τροποποιηθούν για να παράγουν περισσότερο θρεπτικά ή πιο υγιεινά τρόφιμα.

Περισσότερα...

Βιοτεχνολογικά Τέρατα - Ποιος ελέγχει την τεχνολογία;

fo_160.jpgΑποκαλούν τους εαυτούς τους Life Sciences Corporations. Άλλοι τους αποκαλούν Γονιδιακούς Γίγαντες - ΓΓ (Gene Giants). Η γεωργική βιοτεχνολογική γεωργία κυριαρχείται από διεθνείς συνεργασίες που έχουν συμφέροντα στα αγροχημικά, τους σπόρους, τα τρόφιμα, τα πρόσθετα και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Περισσότερα...

Βιολογική "ρύπανση" στο Μεξικάνικο καλαμπόκι

fo_163.jpgΤα άσχημα, πλήν όμως αναμενόμενα νέα κυκλοφόρησαν με αστραπιαία ταχύτητα στο διαδίκτυο. Πέρασαν όμως με πολύ ψηλά γράμματα σε πολύ λίγα έντυπα ΜΜΕ.

Περισσότερα...