Δίαιτες χωρίς Υδατάνθρακες

fo_168.jpgΟ λόγος, που όσοι ακολουθούν δίαιτες, με χαμηλή περιεκτικότητα, σε υδατάνθρακες, χάνουν, συχνά, βάρος και, κάποιες φορές, έχουν βελτιώσεις στα επίπεδα χοληστερόλης, σακχάρου του αίματος και στην πίεση του αίματος είναι ότι, κατ' ουσίαν, "αρρωσταίνουν", από τη δίαιτα. Ο John McDougall, μέλος της συμβουλευτικής Επιτροπής Ιατρών, για Υπεύθυνη Συνταγογράφηση, εξηγεί ότι οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων, μπορεί να οδηγήσουν, σε αλλαγή του μεταβολισμού, όπως συμβαίνει, κατά τη διάρκεια σοβαρών ασθενειών και να προκαλέσουν κόπωση, ναυτία και απώλεια όρεξης.

Περισσότερα...

Η δίαιτα "yo-yo"

fo_161.jpgΤο φαινόμενο του yo-yo εμφανίζεται, όταν ένα άτομο "χάνει" και "βάζει" βάρος, επανειλημμένα. Αυτό μπορεί να έχει, ως συνέπεια, μακροχρόνιες αρνητικές διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με νέες έρευνες Αμερικανών μελετητών. Αντίθετα, η διατήρηση του ίδιου σταθερού βάρους, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει θετικά αποτελέσματα, για το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκαν μακροχρόνιες βλάβες, στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, οι οποίες εξαρτιόνταν από το πόσες φορές μια γυναίκα, σκόπιμα, έχανε βάρος.

Περισσότερα...

Δίαιτα και εφηβία

fo_177.jpgΕίναι όλα μία μόδα. Όταν πρόκειται για "δίαιτες της μόδας", οι επιπτώσεις, στην υγεία, μπορεί να είναι μόνιμες, ειδικά, όταν τις ακολουθούν οι έφηβοι.

Δεν έχουν όλοι οι έφηβοι, που ξεκινούν δίαιτα, ανάγκη να χάσουν βάρος. Οι πιέσεις, για αδύνατο σώμα, από φίλους και, μερικές φορές, από τους γονείς και η μίμηση των διαφόρων "ηρώων", που προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε. μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός διεστραμμένου προτύπου σιλουέτας. Και το να έχει κανείς διεστραμμένα πρότυπα για το σώμα του είναι σα να κοιτάζεται σε παραμορφωτικό καθρέφτη: βλέπει τον εαυτό του χοντρότερο, από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Περισσότερα...