Παχυσαρκία: Κοστίζει Ακριβά

mo_026.jpgΗ παχυσαρκία αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο, για την υγεία, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη. Μόνο στην Ευρώπη, το οικονομικό κόστος ανέρχεται, στο εκπληκτικό ποσό των 135 δις ευρώ, ετησίως.

Περισσότερα...

Παιδική Παχυσαρκία

yo_005.jpgΜια νέα έκθεση, που δημοσιεύτηκε στις Η.Π.Α., τονίζει ότι η διαφήμιση συμβάλλει στην παιδική παχυσαρκία. Η αναφορά, που συντάχθηκε, από το Ίδρυμα για την Οικογένεια, συνόψισε τις υπάρχουσες μελέτες, για την παχυσαρκία και τα "μέσα", όπως η τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι ταινίες, που ελκύουν την προσοχή των παιδιών.

Περισσότερα...

Καλή Xοληστερόλη: Είναι, τελικά, καλή;

fo_135.jpgΕδώ και χρόνια, οι γιατροί ισχυρίζονται ότι, για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, οι ασθενείς πρέπει να προσέχουν και την "κακή" χοληστερόλη (LDL) και την "καλή" (HDL). Η καλή, λένε, μπορεί να αλληλεπιδράσει, με την κακή. Αλλά, πρόσφατα, μια καινούρια έρευνα θέτει το ερώτημα, αν τα υψηλά επίπεδα καλής χοληστερόλης είναι πάντα ωφέλιμα, και κατά πόσο;

Περισσότερα...

Κλιματολογικές αλλαγές: Αιτία για Διατροφικές Ασθένειες;

na_044.jpgΟι κλιματολογικές αλλαγές είναι πλέον γεγονός, στην Ευρώπη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατες έρευνες, έχει διαπιστωθεί πως οι αλλαγές αυτές, τα τελευταία 50 χρόνια, οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μπορεί να έχει επιπτώσεις, στις ανθρώπινες ασθένειες. Είναι, επομένως, απαραίτητο να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε κατάλληλες πολιτικές, στρατηγικές και μέτρα, για να μειώσουμε τις πιθανές αρνητικές συνέπειες των παγκόσμιων κλιματολογικών αλλαγών, στην ανθρώπινη υγεία.

Περισσότερα...

Ανθρακούχα Ποτά: Κίνδυνος για τα Δόντια μας

DR_008.jpgΟι παραγωγοί ποτών, οι οποίοι χρησιμοποιούν, στα μη αλκοολούχα ποτά, μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, βρίσκονται, σταθερά, στο στόχαστρο των Καταναλωτικών Οργανώσεων, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η υψηλή περιεκτικότητα, σε ζάχαρη, είναι βλαβερή, για την υγεία των δοντιών.

Περισσότερα...

Διατροφή και Καρκίνος του πεπτικού συστήματος

fo_125.jpgΟ καρκίνος του πεπτικού συστήματος αποτελεί το 1/3 περίπου των νέων περιπτώσεων καρκινικής νόσου παγκοσμίως, όμως η συχνότητα του ποικίλλει στις διάφορες περιοχές του κόσμου όπου ισχύουν διαφορετικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες. Το πεπτικό σύστημα, ως εκ της φυσιολογικής λειτουργίας του, υφίσταται την επίδραση διατροφικών παραγόντων, οι οποίοι δυνατόν να παρεμβαίνουν θετικά ή αρνητικά σε όλα τα στάδια εξελίξεως της καρκινικής νόσου.

Περισσότερα...