Η κατάποση βιταμίνης C προσφέρει προστασία εναντίον του καρκίνου του στομάχου

DR_015.jpgΟμάδα ερευνητών, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρκίνου και το Φιλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ερεύνησαν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, στην εμφάνιση του καρκίνου του στομάχου, σε 29000, εθελοντές, καπνιστές, ηλικίας 50 έως 69 ετών.

Περισσότερα...

Το ακτινίδιο μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων

fo_196.jpgΗ κατανάλωση δυο έως τριών ακτινιδίων, την ημέρα, μπορεί να μειώσει, σημαντικά, τον κίνδυνο θρομβώσεων του κυκλοφορικού και να ελαττώσει τα λιπαρά στο αίμα, όπως αναφέρουν νορβηγοί ερευνητές. "Τα φρούτα αποτελούν μια αποτελεσματική, εναλλακτική πρόταση αντί της ασπιρίνης, για την προστασία της υγείας της καρδιάς".

Περισσότερα...

Αλάτι και Καρκίνος Στομάχου

fo_156.jpgΣύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύει Βρετανική Εφημερίδα, για την "Καταπολέμηση του Καρκίνου", τα άτομα, που η διατροφή τους περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια, σε αλάτι, διπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

Περισσότερα...

Μείωση άλατος στα Τρόφιμα

fo_158.jpgΟι πωλητές τροφίμων, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανταποκρίθηκαν, σε πρόσκληση της Βρετανικής Κυβέρνησης, για μείωση του άλατος, στα τυποποιημένα προϊόντα, όπως σούπες, πίτσες και έτοιμα γεύματα.

Περισσότερα...

Έλλειψη Σιδήρου

fo_122.jpgΟι έφηβοι, οι οποίοι πάσχουν, από ανεπάρκεια σιδήρου, κατά τη νηπιακή ηλικία, συνήθως, παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις, σε τεστ μηχανικά και αντίληψης, ακόμα και αν η ανεπάρκεια σιδήρου εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε, στη νηπιακή ηλικία. Αυτά είναι συμπεράσματα μιας νέας έρευνας.

Περισσότερα...

Φιστίκια και Υγεία

fo_004.jpgΕπιστήμονες, στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Πενσυλβάνια, αναφέρουν ότι μια πλούσια σε φιστίκια δίαιτα, προκάλεσε 14% μείωση, σε καρδιαγγειακές παθήσεις, σε σύγκριση με μια μείωση 9%, που προκάλεσε μια δίαιτα, με χαμηλά λιπαρά.

Περισσότερα...