Άλλο ένα διατροφικό σκάνδαλο (E-coli)

fo_004.jpgΣτις αρχές Ιουνίου 2011, ξέσπασε ένα ακόμη διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη. Το βακτήριο E.coli, που βρέθηκε, σε ωμά λαχανικά (αγγουράκια, ντομάτες, κ.λπ.), προκάλεσε δεκάδες θανάτους και έστειλε χιλιάδες καταναλωτές, στα νοσοκομεία, με επικίνδυνες λοιμώξεις.

Περισσότερα...

Επιμολυσμένο Ηλιέλαιο: Φτάνει πια, με τους διατροφικούς εφιάλτες!

fo_016.jpgΑμείλικτα ερωτήματα εγείρονται, για το νέο διατροφικό εφιάλτη, που φαίνεται ότι δεν έχει τέλος:

Περισσότερα...

Tα ω-3, τα λιπαρά ψάρια και δύο επικίνδυνοι ρυπαντές

fo_046.jpgΔιατροφική κρίση προκαλούν οι υποψίες για παρουσία υδραργύρου και διοξινών. Eδώ και αρκετό καιρό, «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, για τα λιπαρά ψάρια, που προβληματίζουν σοβαρά τους καταναλωτές.

Περισσότερα...

Τρελές Αγελάδες - Όλα όσα δεν γνωρίζουμε

fo_113.jpgΗ Σπογγώδης Εγκεφαλοπάθεια είναι μία ασθένεια στο μυαλό των βοοειδών. Πρωτοδιαγνώστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1986. Εξαπλώνεται σε επιδημικές διαστάσεις, που οφείλονται στην διατροφή βοοειδών με κρεατάλευρα και οστεάλευρα.

Περισσότερα...

Οι τελευταίες εξελίξεις για την Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια

fo_107.jpgΤην Τετάρτη 21 Μαρτίου 2001, αποκαλύφθηκε ότι πέντε άνθρωποι στην αγγλική πόλη Leicester πέθαναν, τρώγοντας κρέας προερχόμενο από ζώα με Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια.

Περισσότερα...

Νομοθεσία για την ασφάλεια τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

fo_089.jpgΑπό τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και ιδίως από το τέλος της δεκαετίας του 1980, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει εκτεταμένη συλλογή νομοθεσίας για την υποστήριξη της δημιουργίας ενιαίας αγοράς για τα τρόφιμα εντός της Ένωσης.

Περισσότερα...