Εξοικονόμηση ενέργειας

Πως θα εξοικονομήσουμε ενέργεια, στο σπίτι μας

en_007.jpgΟι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης, κάθε χρόνο, αυξάνονται. Για να μη μας «πνίξουν» τα έξοδα αυτά, ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε την κατανάλωσή μας, ακολουθώντας τις συμβουλές, που θα βρούμε, παρακάτω. Η μείωση της κατανάλωσης θα ωφελήσει το πορτοφόλι μας, αλλά, συγχρόνως, θα προστατέψει το περιβάλλον και θα συμβάλλει, στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, που μας απειλούν. Λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει λιγότερες εκπομπές ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου και λιγότερα έξοδα. 

Περισσότερα...

Ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων

en_009.jpg

Ο κτιριακός τομέας είναι υπεύθυνος για το 40% περίπου της συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η κατανάλωση αυτή, είτε σε μορφή θερμικής (κυρίως πετρέλαιο) είτε σε μορφή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει ως αποτέλεσμα, εκτός της σημαντικής οικονομικής επιβάρυνσης λόγω υψηλού κόστους της ενέργειας, τη μεγάλη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με ρύπους, κυρίως διοξείδιο του άνθρακα, που ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Περισσότερα...

Οικιακές συσκευές

en_027.jpg

Η ενέργεια, σε όλες τις μορφές της, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο βασικούς παράγοντες στη ζωή μιας χώρας. Οι ανέσεις που έχουμε στο σπίτι μας (θέρμανση, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.), οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές, η οικονομική ανάπτυξη γενικά, είναι άμεσα εξαρτημένη από την κατανάλωση ενέργειας.

 

Περισσότερα...