Καύσιμα

tr_062.jpgΟι καταναλωτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις της τιμής των καυσίμων τους τελευταίους μήνες. Το ΚΕΠΚΑ πραγματοποίησε, σε συνεργασία και με άλλες καταναλωτικές οργανώσεις της χώρας πανελλαδική έρευνα για το πώς διαμορφώνονται οι τιμές των καυσίμων ώστε να έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό σχετικά με αυτό το θέμα. Τα γενικότερα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν:

Περισσότερα...

Πετρέλαιο Θέρμανσης

en_022.jpgΤέλος καλοκαιριού και ο οικογενειακός προϋπολογισμός δέχεται ήδη την 'επίθεση' των υψηλών εξόδων του φθινοπώρου και του επερχόμενου χειμώνα. Στην 'κεφαλή' αυτής της επίθεσης τα έξοδα θέρμανσης που, λίγο με την διεθνή κρίση στα καύσιμα, λίγο με την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος, είναι ένας από τους πιο σοβαρούς πονοκέφαλους των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...

Καυστήρας

en_008.jpgΟ Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης μας ενημερώνει για σένα θέμα πραγματικά... καυτό. Η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας μας, μας στοιχίζει αρκετά σε χρήμα, γκρίνιες, σκοτούρες και βέβαια σε ρύπανση της ατμόσφαιρας. Ας διαβάσουμε τις παρακάτω οδηγίες και ας κάνουμε αυτό που πρέπει, όσο μπορούμε πιο γρήγορα. Πρέπει να φροντίσουμε για τη σωστή συντήρηση - ρύθμιση του συστήματος καυστήρα - λέβητα. Έτσι, συμμετέχουμε αποφασιστικά στην κοινή προσπάθεια για Εξοικονόμηση Ενέργειας και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Περισσότερα...