Δ.Ε.Η.: Το θράσος έχει όρια

en_014.jpgΥπουργεία και Διοίκηση της Δ.Ε.Η., εδώ και μήνες, εξαγγέλλουν αυξήσεις 8%, στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. Οι αυξήσεις αυτές είναι πολλαπλάσιες του πληθωρισμού και των αυξήσεων, που έχουν εξαγγελθεί ή συμφωνηθεί, για μισθούς και συντάξεις, για τους Έλληνες Πολίτες - Καταναλωτές. Οι αυξήσεις αυτές, γνωρίζουμε όλοι, πολύ καλά, ότι σε μια ανώριμη οικονομία, όπως είναι η Ελληνική Οικονομία, θα χρησιμοποιηθούν και ως άλλοθι και θα πυροδοτήσουν νέα κύματα ανατιμήσεων και αισχροκέρδειας, σε άλλα προϊόντα και μάλιστα καθημερινής χρήσης και απαραίτητα, για τους Καταναλωτές.

Και σαν να μην έφταναν αυτές οι ανακοινώσεις, που τη μια μέρα εξαγγέλλονται και την επόμενη διαψεύδονται, ακούσαμε και τα παρακάτω:

Η Δ.Ε.Η., επειδή λόγω υψηλού κόστους, "αδυνατεί" (ή αρνείται συνειδητά) να εγκαταστήσει συστήματα προστασίας του περιβάλλοντος, στις μονάδες παραγωγής ρεύματος, εκπέμπει πολλούς ρύπους. Σύμφωνα, με την συνθήκη του Κιότο, κάθε χώρα του πλανήτη Γη, που έχει υπογράψει τη συνθήκη αυτή, έχει αναλάβει την υποχρέωση, να μειώνει την εκπομπή των ρύπων, κατά συγκεκριμένα ποσοστά, κάθε χρόνο, ώστε να περιοριστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος. Η Δ.Ε.Η., όμως, αντί να λάβει μέτρα, κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος, αποφάσισε να αγοράσει ρύπους, από χώρες, που δε διαθέτουν βιομηχανία και έτσι δε ρυπαίνουν. Και φυσικά, ποιος θα πληρώσει την εξαγορά των ρύπων; Οι Καταναλωτές. Τα εύκολα θύματα.

Περισσότερα...

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού

en_015.jpgΗ Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού υλοποιεί, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, τη δέσμευσή της για παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Εκσυγχρονίζει την οργάνωση και τη λειτουργία της, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, βελτιώνει τα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις της, με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον. Αναβαθμίζει τα Κέντρα Εξυπηρέτησης, σε όλη τη Χώρα και παράλληλα δημιουργεί νέα Κέντρα, προκειμένου να προσφέρει άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση στους Καταναλωτές.

Σήμερα, η Δ.Ε.Η. είναι σε θέση ακόμα και να εγγυηθεί, σε κάθε πελάτη, την ποιότητα βασικών υπηρεσιών της, καθορίζοντας συγκεκριμένες προθεσμίες για τη διεκπεραίωσή τους.

Απόδειξη της ικανότητας αυτής, αλλά και του σεβασμού προς τον πελάτη, αποτελεί ο Χάρτης Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές (Χ.Υ.Κ.).

Περισσότερα...

Δύο νέες αρνητικές πρωτιές για τη ΔΕΗ ΑΕ βάσει της νέας έκθεσης της WWF

en_003.jpgΔύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, στον Άγιο Δημήτριο και στην Καρδιά της Κοζάνης, κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις, ανάμεσα στις "30 βρώμικες επιχειρήσεις" της Ευρώπης. Αυτό προέκυψε, από τη νέα έκθεση της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, η οποία καταδεικνύει τα λιγότερο αποδοτικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), στα 25 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2006, οι "30 βρώμικες" ήταν υπεύθυνες, για την έκλυση 393 εκατομμυρίων τόνων CO2, ποσότητα, η οποία ισούται, με το 10% όλων των εκπομπών CO2 της Ευρώπης. Οι πλέον "βρώμικες" μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στηρίζουν την παραγωγή ενέργειας, στο γαιάνθρακα, με τις 10 πρώτες να χρησιμοποιούν λιγνίτη, ένα ορυκτό καύσιμο, ιδιαίτερα υψηλής έντασης, σε εκπομπές CO2.

"Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι, από την πρώτη και τέταρτη θέση, που κατείχαν αυτές οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δ.Ε.Η., στην αντίστοιχη έκθεση του 2005, σήμερα, επιδεικνύουν ακόμα χειρότερες επιδόσεις", τονίζει ο κ. Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς. "Ο τομέας της ηλεκτροπαραγωγής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, θα πρέπει να εγκαταλείψει το βρώμικο γαιάνθρακα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να επενδύσει, σε καθαρές τεχνολογίες. Είναι παράλογο να προγραμματίζονται, συγχρόνως, νέοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, από λιγνίτη, στη χώρα μας", συνεχίζει ο κ. Καραβέλλας.

Περισσότερα...

Χάρτης Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές της Δ.Ε.Η.

en_004.jpgΤο ΚΕ.Π.ΚΑ. δημοσιεύει τους Χάρτες Υποχρεώσεων (Χ.Υ.Κ.), προς τους Καταναλωτές, των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ). Σε αυτό το τεύχος, ξεκινάμε, με το Χ.Υ.Κ. της Δ.Ε.Η. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. έχει απαιτήσει, από την Κυβέρνηση, αυτοί οι Χάρτες να μην ισχύουν μόνο, για τις ΔΕΚΟ (άλλωστε αρκετές ΔΕΚΟ έχουν πάψει, πλέον, να είναι δημόσιες επιχειρήσεις). Οι Χάρτες πρέπει να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των Καταναλωτών, με τον ίδιο τρόπο, σε όλες τις επιχειρήσεις, που παρέχουν υπηρεσίες, κοινής ωφέλειας, ανεξάρτητα, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η απαίτησή μας αυτή τεκμηριώνεται, από τα πάμπολλα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει, στους Καταναλωτές, η απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών, στη χώρα μας.

Περισσότερα...