ΚΕ.Π.ΚΑ

Γιώργος Μάνος, Μέλος

Ο Γιώργος Μάνος γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Δήμητρα (Νέο Γυναικόκαστρο) Κιλκίς, από γονείς πρόσφυγες απ’ τα Θρακικά περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. 
Σπούδασε Γεωπονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 

Εργάστηκε στον Ο.Γ.Α., σε εταιρία γεωργικών φαρμάκων και στην Α.Τ.Ε. από την οποία αποχώρησε ως διευθυντής καταστήματος.
 
Είναι μέλος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Θεσσαλονίκης (ΚΕ.Π.ΚΑ.), στο Δ.Σ. του οποίου εκλέγεται από το 2003. 
 
Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, του Σωματείου Φίλων Πρασίνου Θεσσαλονίκης και της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς.
 
Χρημάτισε μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ο.Τ.Ο.Ε., Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του ΚΑ.ΣΥ.Α.Τ.Ε Θεσσαλονίκης και επί 10ετία μέλος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς.
 
Είναι συγγραφέας δύο ιστορικών μυθιστορημάτων, με θέμα τις χαμένες πατρίδες. Το πρώτο, με τίτλο «ΧΡΟΝΟΙ ΔΙΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ/ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ», κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις Ερωδιός και επανεκδόθηκε το 2008. Το δεύτερο, με τίτλο ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ/ΜΝΗΜΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1870-1924, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012 από τις εκδόσεις ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ.
 
Είναι παντρεμένος με τη Δικηγόρο Νίκη Μάνου-Χαραλαμποπούλου και έχει δυο παιδιά, τον Μανώλη (Δικηγόρο) και την Παναγιώτα (Φιλόλογο). 
Ζει στην Καλαμαριά.