Νυχτερινό ρεύμα

en 001Το μειωμένο τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος ισχύει 8 ώρες το 24ωρο, και παρέχεται σε δύο βασικά ωράρια: το συνεχές (23.00 - 07.00) και το τμηματικό (15.30 - 17.30 και 02.00 - 08.00). Στην έναρξη των ωραρίων υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, ανάλογα με την περιοχή. Μπορούμε να ενημερωθούμε, για το ακριβές ωράριο που ισχύει για το ακίνητό μας, απο το πάροχό μας.

Η τιμή του νυχτερινού ρεύματος ειναι χαμηλότερη απο την τιμή του ημερήσιου, αλλά, επιβαρύνεται με πάγια χρέωση και με ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Στο λογαριασμό μας αναγράφεται ξεχωριστά το ρεύμα, που καταναλώσαμε (ημερήσιο και νυχτερινό) με τις αντίστοιχες χρεώσεις.

Ο καθένας μας μπορεί να αποκτήσει τιμολόγιο νυχτερινού ρεύματος. Αρκεί ένας ηλεκτρολόγος-εγκαταστάτης να τοποθετήσει τον "αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης" και να μας δώσει τη "δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτου". Προσκομίζουμε τη δήλωση, στο πάροχο μας και συμπληρώνουμε τη σχετική αίτηση.

Για να γνωρίζουμε κάθε στιγμή, αν ισχύει η μειωμένη τιμή του νυχτερινού ρεύματος, ζητάμε από τον ηλεκτρολόγο-εγκαταστάτη, να τοποθετήσει στον ηλεκτρικό μας πίνακα ένα ενδεικτικό λαμπάκι.

Το μειωμένο τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος ισχύει για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Γι' αυτό έχουμε μεγάλη οικονομία, αν χρησιμοποιήσουμε εκείνες τις ώρες τις ενεργοβόρες συσκευές, όπως τα πλυντήρια, το θερμοσίφωνα, τη θέρμανση (θερμοσυσσωρευτές) ή τον κλιματισμό και την ηλεκτρική κουζίνα.

Το νυχτερινό ρεύμα μας συμφέρει, μόνο αν μπορούμε να μεταφέρουμε σημαντικές καταναλώσεις ρεύματος στις ώρες του μειωμένου τιμολογίου.