Το ΚΕ.Π.ΚΑ. με την BEUC και επτά Οργανώσεις Καταναλωτών από όλη την Ε.Ε. υποβάλλουν καταγγελία εναντίον του WhatsApp

Για αρκετούς μήνες, το WhatsApp (εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων) πιέζει τους καταναλωτές να αποδεχτούν τις αλλαγές στους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου. Oι καταναλωτές βομβαρδίζονται με επαναλαμβανόμενες ειδοποιήσεις για την αποδοχή των νέων όρων, οι οποίες τους κάνουν να πιστέψουν ότι δε θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής αν δεν αποδεχτούν. Αυτοί οι όροι δεν είναι σαφείς και κατανοητοί, σχετικά με την μεταφορά των προσωπικών δεδομένων προς τρίτους. Ο τρόπος αυτός ενημέρωσης ασκεί μια αδικαιολόγητη πίεση στους χρήστες και βλάπτει την ελευθερία της προσωπικής τους επιλογής. Ως εκ τούτου παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Οδηγία για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Η BEUC – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών εξήγησε περαιτέρω γιατί τέτοιες πρακτικές είναι προβληματικές από την πλευρά των δικαιωμάτων του καταναλωτή στην αναφορά της που έγραψε στο «Whats Up With Whatsapp?» που συνοδευόταν από προειδοποίηση προς τους καταναλωτές. Η BEUC σε συνεργασία με 8 μέλη της, APC (Ρουμανία), Consumentenbond (Ολλανδία), dTest (Τσεχία), Forbrukerradet (Νορβηγία), ΚΕ.Π.ΚΑ. (Ελλάδα), ΕΚΠΟΙΖΩ (Ελλάδα), S.O.S. Poprad (Σλοβακία), UFC-Que choisir (Γαλλία) κατέθεσαν σήμερα καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Δίκτυο Συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Αρχών για την επιβολή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών, εναντίον του WhatsApp για πολλαπλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Επιπλέον, η καταγγελία τονίζει το γεγονός πως το WhatsApp απέτυχε να εξηγήσει σε απλή και κατανοητή γλώσσα την φύση των αλλαγών. Είναι αδύνατο για τους καταναλωτές να κατανοήσουν τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ασφάλειά τους, οι αλλαγές στην πολιτική απορρήτου, ειδικά όσον αφορά την μεταφορά προσωπικών δεδομένων στο Facebook και σε τρίτους. Αυτή η ασάφεια ισοδυναμεί με παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, που σύμφωνα με αυτήν, οι επιχειρήσεις οφείλουν να χρησιμοποιούν ξεκάθαρους και σαφείς όρους σύμβασης και εμπορικές επικοινωνίες.

Το WhatsApp παρόλο που αυτή τη στιγμή ήδη ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων για παραβιάσεις δικαιωμάτων των ευρωπαίων καταναλωτών συνεχίζει αυτές τις τακτικές. H καταγγελία της BEUC ζητά ξεχωριστή έρευνα από τον έλεγχο αυτόν που βρίσκεται σε εξέλιξη και οι Ενώσεις Καταναλωτών ζητούμε από τις Αρχές Προστασίας Δεδομένων να επιταχύνουν τις έρευνές τους. Παροτρύνουμε το Δίκτυο Συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Αρχών για την επιβολή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και το Δίκτυο Αρχών Προστασίας Δεδομένων να συνεργαστούν στενά σε τέτοια θέματα.

H κ. Μονίκ Γκόγιενς, Γενική Διευθύντρια της BEUC ανέφερε: «Το WhatsApp βομβαρδίζει τους χρήστες για μήνες με επιθετικές και επίμονες ειδοποιήσεις για να τους αναγκάσει να αποδεχτούν τους καινούργιους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου. Λέει στους χρήστες ότι θα τους διακοπεί η πρόσβαση στην εφαρμογή σε περίπτωση που δεν αποδεχτούν τους καινούργιους όρους. Ακόμα οι καταναλωτές δε γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό που αποδέχονται. Οι όροι χρήσης του WhatsApp σκόπιμα είναι ασαφείς και οι καταναλωτές εκτίθενται σε μια εκτεταμένη επεξεργασία δεδομένων χωρίς την συγκατάθεσή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που καλούμε τις Αρχές να δράσουν γρήγορα κατά του WhatsApp για να διασφαλίσουν ότι σέβονται τα δικαιώματα του καταναλωτή».