Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά μαρτυρίες σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν νεαροί χρήστες στο TikTok

Τον Φεβρουάριο του 2021, η BEUC – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών υπέβαλε καταγγελία εναντίον του TikTok, μιας πλατφόρμας ανταλλαγής βίντεο, που είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε παιδιά και εφήβους. Με βάση τα ευρήματα νέας έρευνας, η BEUC διαπίστωσε ότι το TikTok παραβαίνει με πολλούς τρόπους τα δικαιώματα των καταναλωτών στην Ε.Ε. και ότι δεν προστατεύει τα παιδιά από γκρίζα διαφήμιση και ακατάλληλο περιεχόμενο. Η BEUC ξεκίνησε με την υποστήριξη Οργανώσεων Καταναλωτών σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΕ.Π.ΚΑ., συντονισμένη πανευρωπαϊκή δράση κατά του TikTok.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, ζητάει από τους χρήστες του TikTok, μαρτυρίες για την καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο TikTok, ιδιαίτερα σε σχέση με τους νεαρούς χρήστες και τη χρήση «εικονικών» νομισμάτων στην πλατφόρμα.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών θέλει να ακούσει χρήστες του TikTok:

  • των οποίων τα παιδιά έχουν ξοδέψει χρήματα / εικονικά νομίσματα στο TikTok χωρίς την επίβλεψή τους,
  • με τους οποίους ή και τα παιδιά τους έχουν επικοινωνήσει, άλλοι χρήστες του TikTok και τους πρότειναν να τους στείλουν «εικονικά δώρα»,
  • οι οποίοι έχουν βιώσει οποιαδήποτε πρακτική στο TikTok που μπορεί να είναι προβληματική για τους ίδιους ή/και για τα παιδιά.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η BEUC έχουν ήδη εντοπίσει πολλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Ωστόσο, θα θέλαμε να ακούσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές, που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε το σεβασμό των δικαιωμάτων των καταναλωτών και να κάνουμε το διαδίκτυο καλύτερο μέρος για όλους, ειδικά τα παιδιά μας. Τα σχόλια που θα λάβουμε θα είναι πολύ χρήσιμα για εμάς στα επόμενα βήματα της δράσης μας εναντίον του TikTok.

Μπορείτε να υποβάλετε ανώνυμα, τις μαρτυρίες σας εδώ έως 22/7/2021: https://forms.gle/eJzwJPm17zTvgJkBA.