Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενώνει τη φωνή του με 9 Ενώσεις Καταναλωτών στην Ε.Ε. εναντίον της Nintendo, για πρόωρη απαξίωση προϊόντων

Μετά τη συλλογή σχεδόν 25.000 παραπόνων, από καταναλωτές στην Ευρώπη, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και η BEUC – Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών κατέθεσαν καταγγελία εναντίον της Nintendo, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στην Ελλάδα, για συνεχή προβλήματα στη λειτουργία της κονσόλας Nintendo Switch.

Παράπονα καταναλωτών έχουν συλλεχθεί σε όλη την Ευρώπη: Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Νορβηγία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ελλάδα. Στην Ελλάδα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. δέχτηκε 57 παράπονα. Οι καταναλωτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, για το επαναλαμβανόμενο τεχνικό πρόβλημα με τα χειριστήρια. Το πρόβλημα έγινε γνωστό με τον όρο “Joy-Con-Drift” και κάνει τους χαρακτήρες του παιχνιδιού να κινούνται από μόνοι τους, χωρίς ο παίκτης να αγγίζει το χειριστήριο, κάνοντας έτσι την κονσόλα άχρηστη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των καταναλωτών, στην Ελλάδα, 91% των χειριστηρίων χάλασε μέσα στα 2 πρώτα χρόνια από την αγορά. Εκ μέρους του ΚΕ.Π.ΚΑ. και των άλλων 9 Ενώσεων Καταναλωτών στην Ευρώπη, η BEUC κατέθεσε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Πληροφόρησης για την Εσωτερική Αγορά (CPC), για πρόωρη απαξίωση και παραπλανητικές παραλήψεις βασικής πληροφόρησης προς τους καταναλωτές, δηλαδή για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η BEUC ζητούμε να ερευνηθεί, τόσο σε εθνικό, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτό το θέμα και να αναγκαστεί η Nintendo να διορθώσει τις αστοχίες των προϊόντων της, που παρουσιάζονται τόσο γρήγορα, μετά την αγορά τους. Μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα με τα χειριστήρια, τα ελαττωματικά χειριστήρια πρέπει να διορθώνονται δωρεάν και οι καταναλωτές να λαμβάνουν πληροφόρηση, για το περιορισμένο χρονικό όριο ζωής του προϊόντος, κατά την αγορά του. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η κονσόλα έχει πουλήσει 68 εκατομμύρια χειριστήρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλά εκ των οποίων πουλήθηκαν στην Ευρώπη.

Επί πλέον της δωρεάν επιδιόρθωσης για όλα τα χειριστήρια και της πληροφόρησης για τη διάρκεια ζωής, το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλλει, στην εταιρία, να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από το νόμο επανορθώσεις προς τους καταναλωτές για ελαττωματικά προϊόντα, που χαλούν εντός 2 ετών από την αγορά τους.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. θεωρεί απαράδεκτη την αρκετά διαδεδομένη πρακτική αρκετών εταιριών να θέτουν στην αγορά προϊόντα μικρής διάρκειας ζωής, προκαλώντας ζημιά τόσο στην τσέπη των καταναλωτών όσο και στο περιβάλλον, αυξάνοντας τα ηλεκτρονικά απόβλητα. Απαιτούμε άμεση επίλυση του προβλήματος.