33 παράπονα καταναλωτών εναντίον της κονσόλας Nintento Switch στην Ελλάδα

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχτηκε 33 παράπονα καταναλωτών, μέσα σε 10 ημέρες, για προβλήματα της κονσόλας παιχνιδιών Nintendo Switch.

Το κάλεσμα του ΚΕ.Π.ΚΑ. για συλλογή μαρτυριών αποτελεί μέρος ενός πανευρωπαϊκού καλέσματος, που συντονίζεται, από την BEUC – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών. Στην Ευρώπη, 20.700 καταγγελίες έχουν κατατεθεί, μέχρι σήμερα, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, στη Νορβηγία, στη Σλοβακία, στη Σλοβενία και στην Ελλάδα.

Λίγο καιρό αφού μπήκε στην αγορά, το Μάρτη 2017, η κονσόλα Nintendo Switch, παρουσιάστηκε ένα επαναλαμβανόμενο τεχνικό πρόβλημα με τα χειριστήρια. Το πρόβλημα έγινε γνωστό με τον όρο “Joy-Con-Drift”. Το πρόβλημα αυτό κάνει τους χαρακτήρες του παιχνιδιού να κινούνται από μόνοι τους, χωρίς ο παίκτης να αγγίζει το χειριστήριο, κάνοντας έτσι την κονσόλα άχρηστη.

Η κονσόλα έχει πουλήσει 68 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι καταναλωτές ήταν πολύ απογοητευμένοι από την κονσόλα Nintendo Switch, καθώς χαλούσε πολύ νωρίτερα, από όσο περίμεναν και η διόρθωσή της ήταν προβληματική. 27% των καταναλωτών, στην Ευρώπη, αντιμετώπισαν πρόβλημα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την αγορά. 66% των καταναλωτών αντιμετώπισαν πρόβλημα μέσα στον πρώτο χρόνο από την αγορά και 95% των καταναλωτών αντιμετώπισαν πρόβλημα μέσα στη διετία από την αγορά. Δυστυχώς, περίπου 74% των καταναλωτών δεν ζήτησαν διόρθωση, αντικατάσταση, ή αποζημίωση και απλά αγόρασαν καινούρια χειριστήρια. Αυτό το γεγονός εκτόξευσε τις πωλήσεις της Nintendo.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η BEUC, τώρα σκέφτονται πιθανά επόμενα βήματα, για να βοηθήσουν τους καταναλωτές, που υπέστησαν ζημιά, από τη Nintendo και να αναγκάσει την εταιρία να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων της.