Ας παίξουμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Ενώ ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τέθηκε σε εφαρμογή το 2018, η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα παραμένει ένας γρίφος για τους καταναλωτές. Προκειμένου να μάθουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, στον ψηφιακό κόσμο και όχι μόνο, η Que Choisir – Γαλλική Οργάνωση Καταναλωτών, σε συνεργασία με την BEUC – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών και μέλη της σε όλη την Ε.Ε. καινοτομεί και εγκαινιάζει το παιχνίδι «Αποδέχεσαι;». 

Το «Αποδέχεσαι;» είναι ένα διαδραστικό, σοβαρό παιχνίδι, ανοιχτό σε όλους, για να εκπαιδευτούμε, με διασκεδαστικό τρόπο, στα νέα δεδομένα. Είναι ένα παιχνίδι που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τα απαραίτητα αντανακλαστικά στην καθημερινότητά μας, για να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα. Το «Αποδέχεσαι;» ξεκινάει με την ανακοίνωση μιας μεγάλης αναστάτωσης στη ζωή της Έλλης και του Νικόλαου. Στα 5 κεφάλαια, οι παίχτες θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις είτε ως Έλλη είτε ως Νικόλας.

Το σκεπτικό του παιχνιδιού είναι απλό: καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις, κάνοντας κάθε φορά την καλύτερη επιλογή, μεταξύ εκείνων που προτείνονται κατά τη διάρκεια της αφήγησης. Όμως, θέλει προσοχή! Ορισμένες επιλογές μας, θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε, αν και δεν είναι οι πιο ενδεδειγμένες και κάποιες άλλες θα μας εμποδίσουν να ολοκληρώσουμε αυτήν την περιπέτεια. Μας περιμένουν πάρα πολύ κακές επιλογές σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων (ψεύτικες τοποθεσίες, κακοί επαγγελματίες, υποκλοπή προσωπικών δεδομένων κλπ.) και θα πρέπει εμείς να μπορέσουμε να τις αποφύγουμε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό, για να μας βοηθήσει να κάνουμε τις σωστές αποφάσεις

Το «Αποδέχεσαι;» είναι προσβάσιμο σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, σε υπολογιστές, tablet και smartphone. Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι κατά μέσο όρο 20 λεπτά και επιτρέπει σε όλους μας, να ανακαλύψουμε, παίζοντας τις καλές πρακτικές σε θέματα προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων.

Βοηθήστε την Έλλη και τον Νικόλα να πουν «ναι» με ασφάλεια!
Πάρτε την πρόκληση και πείτε "Αποδέχομαι".