Γνωρίζω
τα
δικαιώματά
μου

Δικαίωμα
στην ικανοποίηση
των βασικών
αναγκών

Δικαίωμα
στην επιλογή

Δικαίωμα
στην πληροφόρηση

Δικαίωμα
στην Εκπαίδευση

Δικαίωμα
στην εκπροσώπηση

Δικαίωμα
στην αποζημίωση

Δικαίωμα
στην ασφάλεια

Δικαίωμα
σε ένα υγιεινό
περιβάλλον

Όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθήσαμε να πείσουμε την Ε.Ε.Τ.Τ. ότι ο κανονισμός λειτουργίας των παρόχων, που, χωρίς διαβούλευση, είχε εκδώσει, παραβίαζε θεσμοθετημένα, με το Ν 2251/94, δικαιώματα των Καταναλωτών. Περιείχε ασάφειες, άφηνε παράθυρα, ερχόταν, σε αντίθεση, με το νόμο.

Το Δεκέμβριο του 2006, έγινε, με πρωτοβουλία των κ. Ιωάννη Οικονόμου, Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή και κ. Νικόλαου Τσεμπερλίδη, Προέδρου του ΚΕ.Π.ΚΑ., ως Συντονιστή, τότε, του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών, ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών, η Ε.Ε.Τ.Τ., ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων και ο Ο.Τ.Ε. Στην ημερίδα, κατατέθηκε σχέδιο του ΚΕ.Π.ΚΑ., για χάρτη υποχρεώσεων, προς τον Καταναλωτή.

Δυόμισι χρόνια αργότερα, η Ε.Ε.Τ.Τ., και το τμήμα των ηλεκτρονικών- επικοινωνιών δεν είχε, προχωρήσει, σε νομοθετική ρύθμιση. Αντίθετα, διοργάνωνε συσκέψεις και ημερίδες, "αποφεύγοντας" τη συμμετοχή του ΚΕ.Π.ΚΑ., γιατί είναι ο φορέας, ο οποίος πίεζε και απαιτούσε μεγαλύτερη ευαισθησία, από την Ε.Ε.Τ.Τ., για τους Καταναλωτές.

Τον Ιούλιο του 2008, εκδώσαμε δελτίο τύπου, "υπενθυμίζοντας"  στην Ε.Ε.Τ.Τ. ότι:

 • Είναι ο εθνικός ρυθμιστής του τομέα τηλεπικοινωνιών.
 • Η αποστολή της δεν είναι μόνον, η προστασία των επιχειρήσεων.
 • Η λειτουργία της πρέπει να διασφαλίζει και τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Στις 21 Ιουλίου 2008, η Ε.Ε.Τ.Τ. ανακοίνωσε τον Κώδικα Δεοντολογίας, για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, στους Καταναλωτές. Ο Κώδικας αυτός, μόλις δημοσιευτεί, στην εφημερίδα της Κυβέρνησης θα έχει ισχύ νόμου. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι περισσότεροι όροι, από αυτούς, που είχε ζητήσει το ΚΕ.Π.ΚΑ., να περιληφθούν, στον Κώδικα, έχουν συμπεριληφθεί.

Δυστυχώς, όμως, έχουμε φτάσει Δεκέμβριο του 2008 και ακόμα ο χάρτης δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και πιέζουμε, για να λυθεί, επιτέλους, το πρόβλημα, με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Image is not available
Image is not available

Όταν ταξιδεύουμε έχουμε δικαιώματα που έχουν θεσμοθετηθεί με νομοθεσία.

Image is not available
Image is not available

Οι καταστάσεις, που βιώσαμε, από τον Ιανουάριο του 2020, ήταν πρωτόγνωρες και κρίσιμες για την ανθρωπότητα.

Image is not available
Image is not available

Εάν αδυνατούμε να αποπληρώσουμε τις οφειλές μας, δε χρειάζεται να απελπιζόμαστε. Υπάρχει νομοθεσία, που μπορεί να μας στηρίξει!

Image is not available
Image is not available

Στις 11/12/2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ως την κορυφαία πολιτική της Ευρώπης, για τη θητεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2019-2024.

Image is not available
Image is not available

Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη βιώσιμη διατροφή: «Από το χωράφι στο πιάτο»

Image is not available
Image is not available

Στις 19/2/2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα πακέτο πρωτοβουλιών, που περιγράφει το όραμα της Ευρώπης, για το ψηφιακό μέλλον.

Image is not available
Image is not available

Η BEUC - Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών αποτελεί την «ομπρέλα» 44 ανεξάρτητων Ενώσεων Καταναλωτών από 32 χώρες.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Τελευταία νέα

 • Δύο χρόνια αδιαφορία των Αρχών για τις πολιτικές εντοπισμού των χρηστών της Google

  Πριν δύο χρόνια, στις 27 Νοεμβρίου 2018, επτά Ενώσεις Καταναλωτών – μέλη της BEUC – Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (Forbrukerrådet από Νορβηγία, Consumentenbond από Ολλανδία, ΕΚΠΟΙΖΩ από Ελλάδα, dTest από Τσεχία, Zveza Potrošnikov Slovenije από Σλοβενία, Federacja Konsumentów από Πολωνία και Sveriges Konsumenter από Σουηδία) κατέθεσαν καταγγελίες, κατά της Google,…

  26 Νοεμβρίου 2020

 • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου πρέπει να θέσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων πάνω από τα επιχειρηματικά συμφέροντα

  Οι διαπραγματεύσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου άρχισαν το 2019 και πάνω από 80 χώρες λαμβάνουν μέρος σε αυτές. Σκοπός των διαπραγματεύσεων είναι να διευκολύνουν καταναλωτές και επιχειρήσεις στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μερικές χώρες προσπαθούν να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων σε διεθνές επίπεδο, χωρίς κανένα…

  16 Νοεμβρίου 2020

 • Πώληση καυσόξυλων

  Καθώς ετοιμαζόμαστε, για το χειμώνα, καλό είναι να ξέρουμε τι ισχύει, για τη λιανική πώληση των καυσόξυλων, πριν κάνουμε οποιαδήποτε προμήθεια. Σύμφωνα με τα άρθρα 132 και 133 της Υπουργικής Απόφασης Α2-718/2014 (ΦΕΚ 2090/Β/2014) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» και προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν φαινόμενα παραπλάνησης,…

  05 Νοεμβρίου 2020

 • Ο νέος πτωχευτικός νόμος ΔΕΝ προστατεύει τους καταναλωτές

  Η νομοθεσία για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που άρχισε να ισχύει από το 2010 (3869/2010) και τροποποιήθηκε αρκετές φορές, αποτελούσε την τελευταία «καταφυγή» κάθε καταναλωτή, που αδυνατούσε να αποπληρώσει τα δάνειά του και τα χρέη του και κινδύνευε να χάσει το σπίτι του. Η νομοθεσία αυτή έδινε μια δεύτερη…

  29 Οκτωβρίου 2020

 • Πετρέλαιο θέρμανσης

  Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δίνει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης: Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα, τα οποία δε γνωρίζουν τη διαδικασία, με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Καλό θα είναι, κατά τη διάρκεια της παραλαβής, να παραβρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα. Δεν εμπιστευόμαστε…

  22 Οκτωβρίου 2020