Καταναλωτικά Βήματα 03-04/2009

200903-04.jpgΦίλοι και Φίλες,

Με βασικό πυλώνα των δράσεων μας τον εθελοντισμό και την ανεξαρτησία του ΚΕ.Π.ΚΑ., με συνολικά έξοδα 154.000 ευρώ, καταφέραμε το "ακατόρθωτο", όπως, αναλυτικά, παρουσιάζουμε, στον απολογισμό του 2008, που εγκρίθηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευσή μας, στις 25/2/2009.

Επωφεληθήκαν τα μέλη μας, με 234.000 ευρώ, εκπαιδεύσαμε πάνω από 3100 καταναλωτές, δεχθήκαμε περισσότερες από 12.000 καταγγελίες και παράπονα, ενημερώσαμε τους καταναλωτές, με 1260 συνεντεύξεις και καταχωρήσεις, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ασχοληθήκαμε, με 130 θέματα και αναλάβαμε δράση για 55 ειδικά θέματα. Ήμασταν βασικοί ομιλητές, σε 30 ημερίδες, στις οποίες αναλύσαμε 41 θέματα και κάναμε παρεμβάσεις, σε 68 εκδηλώσεις. Εκπροσωπήσαμε τους καταναλωτές 36 φορές, σε εθνικό επίπεδο, και 15 σε διεθνές. Εκδώσαμε 6 τεύχη του περιοδικού Καταναλωτικά Βήματα και κάναμε θελκτική πηγή πληροφόρησης την ιστοσελίδα μας, για αυτό οι επισκέψεις σε αυτήν, ανέρχονται σε 19.000/μήνα, κατά μέσο όρο.

Και όμως, μόλις 2.103 μέλη ανανέωσαν τη συνδρομή τους ή έκαναν αρχική εγγραφή, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., το 2008.

Η επιθυμία και η διάθεσή μας είναι να κάνουμε πολύ περισσότερα: Να σταματήσει στην χώρα μας η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η αδιαφανής κοστολόγηση των εισαγόμενων ειδών, η αδικαιολόγητη και τρομακτική διαφορά τιμών παραγωγού - καταναλωτή, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, οι ληστρικές τραπεζικές πρακτικές κλπ.

Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα που σέβεται τα δικαιώματά μας. Επιζητούμε τη διαβούλευση, αλλά δεν ανεχόμαστε την αδιάλλακτη και προσβλητική, για τους καταναλωτές, στάση επιχειρήσεων, όπως αυτή της ΦΑΓΕ, που επιμένει να αρνείται να αιτιολογήσει τις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων της. Εμείς θα συνεχίζουμε και θα δυναμώνουμε τον αγώνα μας κατά της ΦΑΓΕ. Δε θα αφήσουμε τους καταναλωτές, να ξεχάσουν το όνομα της ΦΑΓΕ. και θα παλέψουμε μέχρι την νίκη.

Γιατί εμείς οι καταναλωτές είμαστε η δύναμη της αγοράς
όταν δρούμε συντεταγμένα και συλλογικά.
Όλοι μαζί μπορούμε

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ
και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΚΑ

Νικόλαος Σ. Τσεμπερλίδης